Select Page

НАША ШКОЛА У ГАЛЕРИЈИ

Written By

admin

Date

Dec 26, 2017

Category

ОШ „БРАЋА ЈЕРКОВИЋ“ У ГАЛЕРИЈИ 73

У оквиру Децембарских дана Чукарице  Галерија 73 на Бановом брду  била је домаћин Основној школи „Браћа Јерковић“ .Том приликом успешно су се представили наши ученици, успешни из разних области које су доступне и примерене узрасту.

Била је то права смотра талената изњедрених у окриљу наше школе.

Својим литерарним радовима, у стиху и прози, представили су се ученици: Петар Бојовић (добитник прве награде за песму на Конкурсу Сунце на ободу града који је у септембру расписао Клуб писаца Чукарица), Миа Ђорђевић, Филип Дошен, Лена Крсмановић, Угљеша Миленковић, Ања Васиљевић, Анастасија Љубеновић и Катарина Мишчевић.

Да су наши ученици талентовани и за музику и певање показали су ученици: Нађа Видовић (виолина), Милан Миленић (хармоника), Милош Јовановић (кларинет), Марија Лукић (клавир), Матија Анђелковић (клавир), Димитрије Денда (хармоника), Ања Васиљевић (кларинет) и Ања Јакимов (соло певање).

Јесењинове стихове (песму Писмо мајци) на руском језику говорила је ученица Милена Ракита, а песму Бреза, истог аутора, на српском језику говорила је ученица Анђела Радовић.

Ученици ове школе имају изванредних успеха и у екипним и у појединачним спортовима.

Због практичности, овога пута су се представили ученици успешни у појединачним спортовима (успешни не само на државним првенствима, него неки и на међународним такмичењима): Никола Лукић (теквoндо), Жељко Симић (џудо), Михајло Томић (бадминтон), Кристијан Исени (рвање) и Анђела Танић (скокови у воду).

Наши вредни ученици нашли су место и у Редакцији листа Тинејџер који излази под окриљем Културног центра Чукарица, а чију редакцију чине углавном ученици средњих школа. У Редакцији листа су: Софија Ковачевић, Милена Ракита, Никола Комарица и  Слободанка Ненадовић.

Представили су се и ученици који су освојили више диплома из једног или више предмета.

Међу њима су најуспешније биле две ученице: Тара Концулић и Милена Ракита. Обе су се прошле школске године пласирале за Републичко такмичење из српског језика, а ученица Тара је и освојила треће место на том највећем такмичењу.

Да се темељи рада и љубави према школи и учењу граде још од најранијег узраста, од оних нижих разреда, уверили су нас ученици  IV2: Миљана Мандић, Јана Радовановић, Лана Радовић, Лана Зорић и Срђана Миленић, које су  направиле занимљиву игру речи заједничког корена. Било је ту домишљато изведених и сложених речи које би могле бити леп путоказ потребном богаћењу српског језика. Те вредне ученице  казивале су и своје стихове.

Уз дивну сарадњу директорке Галерије, Миреле Трнинић Пудар и Клуба писаца Чукарица, ово представљање школе пропратили су и званичници Општине Чукарица, родитељи ученика и наставници школе са директорком Бебом Угреновић.

Трудићемо се да и убудуће, као вредни ученици и наставници, успешно представљамо своју школу.

http://www.galerija73.com/vest/kad-proslove-biseri-kreativno-stvaralastvo-ucenika-os-braca-jerkovic-iz-zeleznika

Повезане вести

ПОЗОРИШТАРИЈЕ НА ЧУКАРИЦИ
ПОЗОРИШТАРИЈЕ НА ЧУКАРИЦИ

Први фестивал позоришног стваралаштва деце и младих " Позориштарије на Чукарици", одржан је 29. и 31.5.2024. у КЦ "Чукарица". На фестивалу су учествовали ученици средњих и основних школа, као и драмски студији, групе и секције. Одлуком жирија, у саставу: Ивана Зоњић,...

„ЧИТАМ, ПА ШТА 2024.“.
„ЧИТАМ, ПА ШТА 2024.“.

У четвртак 30. маја 2024. године завршен је ове године девети циклусакције „ЧИТАМ, ПА ШТА“.У Уметничком одељењу Библиотеке града Београда додељене су наградеученицима који су током ове школске године показали највишеинвентивности у писању или цртању, а на тему...