Select Page

М Е Ђ У Н А Р О Д Н И    Д А Н   Д Е Ч Ј Е   К Њ И Г Е – 2. А П Р И Л

Written By

admin

Date

Apr 2, 2024

Међународни дан дечје књиге, 2.април, у нашој школској библиотеци је обележен на прикладан начин –  у сарадњи са Издавачком кућом „Одисеја“, одржана је књижевно – интерактивна радионица за ученике трећег разреда (3/5).

Наша гошћа, списатељица,  Ана Драговић Дрљевић представила је најновија издања своје изавачке куће, а посебну пажњу је посветила књизи Роња, разбојникова кћи“.  Читање одломака из ове књиге отворило је многе теме за разговор. Ученици су весело износили своја запажања, али и сазнали значење мање познатих речи. Представила је и књигу ”Зиполијево племе”, коју је поклонила школској библиотеци.

Ученици, њихова учитељица Сања Ромчевић и библиотекарка Слађана Колунџић, сложили су се са гошћом, да је читање изузетно важно како би израсли у мислеће људе. Неки моменти су забележени фотографијом….

Повезане вести

Радионице у библиотеци за проверу читалачких способности ученика од 1-4. разреда
Радионице у библиотеци за проверу читалачких способности ученика од 1-4. разреда

У периоду од 2-10. априла 2024.године, сва одељења ученика од 1-4.разреда су имала радионице-час у библиотеци. Библиотекар, Слађана Колунџић, је ''провела'' децу кроз веома занимљиву причу о мишу, који је живео у библиотеци, пуно читао и написао своју властиту књигу,...

РЕЗУЛТАТИ ПРВОГ КРУГА ТАКМИЧЕЊА ЧИТАМ, ПА ШТА 2024
РЕЗУЛТАТИ ПРВОГ КРУГА ТАКМИЧЕЊА ЧИТАМ, ПА ШТА 2024

II разредСтрахиња Стевановић 2/1 ОШ „Браћa Јерковић“III разредЛана Новаковић 3/5 ОШ „Браћa Јерковић“Теодора Стевановић 3/3 ОШ „Браћa Јерковић“IV разредЉубица Јаковљевић 4/3 ОШ „Браћa Јерковић“V разредЛука Новаковић 5/4 ОШ „Браћа Јерковић“Молим пласиране учеснике да до...