Select Page

ДОДЕЛА ДИПЛОМА И НАГРАДА ПОВОДОМ ПРОЈЕКТА ”ЧИТАМ, ПА ШТА?”

Written By

admin

Date

Jun 12, 2023

У петак 9. јуна 2023. у Читаоници фонда уметности Библиотеке града Београда одржана је свечаност поводом окончања осме по реду акције “Читам, па шта”. Подељене су награде и дипломе, а с децом се дружила књижевница Јасминка Петровић.

 ПРОЈЕКАТ Читам, па шта осмишљен је као акција чији је циљ промовисање читања и развијање критичко-уметничког односа према књизи.

Жири овогодишњег књижевно-литерарног такмичења чиниле су  Биљана Петровић и Виолета Ђорђевић , библиотекарке Дечјег одељења Библиотеке града Београда, које већ дуги низ година раде искључиво са децом и за децу.

Ученици ОШ ”Браћа Јерковић” ( Теа Лаловић 2/3, Теодора Стевановић 2/3, Дијана Радовић 2/3, Марина Павловић 2/3, Уна Тампоља 2/4, Лана Новаковић 2/5, Лена Ристановић 3/3, Лена Бошковић 3/3, Нађа Цветковић 3/3, Љубица Јаковљевић 3/3 и Нада Аншелковић 4/4) су учествовали у овом пројекту и из круга у круг пролазили даље, да би на крају ученица Нада Анђелковић 4/4, освојила другу награду. Ученици су писали приказ или цртали ликовни рад након прочитаних задатих књига. Самој додели награда су присуствовали поменути ученици са породицом, као и учитељица награђене ученице, Санијела Перовић и библиотекар Слађана Колунџић. Сви награђени ученици су прочитали свој рад, а  свечаној додели је присуствовала и дечји писац Јасминка Петровић, која је са учесницима поделила одломак из своје нове књиге коју ће тек објавити. На крају манифестације, уследило је фотографисање са Јасминком Петровић и давање аутограма на дипломе које су добили сви учесници. Нада Анђелковић је као другу награду добила енциклопедије и захвалницу за учешће у овом пројекту.

Повезане вести

Манифестација ”Књигољупци”  КЦ Чукарица, 24.маја 2023.године
Манифестација ”Књигољупци”  КЦ Чукарица, 24.маја 2023.године

  Поводом Дана словенске писмености и културе у среду, 24. маја са почетком у 12 часова, Културни центар „Чукарица“ организовао је културно-уметнички програм под називом „Књигољупци 2023.“ , а поводом реализације пројекта ''Читалачка значка''. ОШ ''Браћа...

РАДИОНИЦА : ЧАРОЛИЈА ЧИТАЊА
РАДИОНИЦА : ЧАРОЛИЈА ЧИТАЊА

Аутор: Милица Јовановић      У организацији Библиотеке града Београда и библиотекара ОШ ''Браћа Јерковић'', Слађане Колунџић, у четвртак 6. април 2023. године, у библиотеци ''Ђура Јакшић'' у Железнику, Милица Јовановић, председница удружења...