Select Page

РАДИОНИЦА “КЊИГА – МОЈ ДРУГ”” – БИБЛИОТЕКА “ЂУРА ЈАКШИЋ” У ЖЕЛЕЗНИКУ

ЗАВРШНА ПРИРЕДБА ОДЕЉЕЊА 4/4.

ПОЗОРИШТАРИЈЕ НА ЧУКАРИЦИ

„ЧИТАМ, ПА ШТА 2024.“.

Додељене награде „КЊИГОЉУПЦИМА“-ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА27.5.2024.год.

САЈАМ СПОРТА 21.05.2024.

Радионица ''Популарна наука''

УЧЕНИЦИ ТРЕЋЕГ РАЗРЕДА У ХРАМУ СВ. СТЕФАНА ДЕЧАНСКОГ

Час Веронауке у храму Св.Стефана Дечанског са старешином храма оцем Милошем Виленицом, 26.4.2023.

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА УЧИТЕЉ ДОСИТЕЈ

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЧЈЕ КЊИГЕ – 2. АПРИЛ

Радионица Уроша Петровића ”КАКО КРЕАКТИВНО МИСЛИТИ”

Радионица ''Прваци предшколцима''у ПУ ''Весељко''- Железник

Св. Сава – школска слава

Занимања Радионице учитељице Љиљане Недељковић

„Спасавање Деда Мраза“ Представа ученика одељења 2/2

ДАН ШКОЛЕ 14.НОВЕМБАР

Јесен

Ликовна радионица на тему ” Јесен” је одржана у одељењу 4/2.
Родитељи су се одазвали позиву и врло радо учествовали у примени свих оних боја које чине ово годишње доба.
Радионицу је поред учитељице Јелене Којић Павловић организовала и учитељица у продуженом боравку Јована Шијакинић.

Радујемо се следећем дружењу и лепој сарадњи са родитељима.

''Заврши започети облик - Јесен'', 3/3 одељење, учитељица Весна Зујаловић

ХАЈДЕМО ЗАЈЕДНО

Поводом обележавања Дечје недеље под слоганом ''Велико срце – деца Србије'',
ученици и родитељи 2-2 одељења са својом учитељицом Љиљаном Недељковић, су
3.октобра на школском терену, реализовали радионицу ''Хајдемо заједно'', у којој су
учествовали истовремено ученици и њихови родитељи.
Радионица се састојала од шест забавно – едукативних активности, кроз које су се
групе смењивале. Свака група се састојала од 9 ученика и њихових родитеља, који
су носили посебна обележја (боја и облик), која су деца претходно припремила. У
самој реализацији су учествовале и професор разредне наставе Сања Ромчевић и
стручни сарадник – библиотекар Слађана Колунџић.
Након радионице, ученици и њихови родитељи су пошли кућама богатији за још
једно ново искуство и сазнање да су оваква дружења, одличан начин да са својом
децом квалитетно проведу време.

Спортске активности поводом дечје недеље

У уторак 3.октобра 2023. године поводом обележавања Дечје недеље, у дворишту ОШ ”Браћа Јерковић” су одржане заједничке спортске активности ученика одељења 3-3 и 3-4 и предшколаца из предшколских установа са територије Жел

езника: ”Весељко”, ”Плави чуперак”, ”Бамбиноси”, ”Лане”, ”Дечји сан”. Спортско дружење је трајало од 12:00-13:00 часова и протекло је у пријатељској атмосфери. Деца су учествовала у полигону спретности, које су организовали и реализовали наставници Физичког и здравственог васпитања Бојан Ћурувија и Марко Михаиловић. На крају дружења, деци су подељене медаље са логом

школе за учешће у активностима, што их је нарочито обрадовало.

Библиотекар школе: Слађана Колунџић

Аda Mall – Ликовно такмичење

Ada Mall и курирска служба D Exspress организовали су ликовно такмичење на тему „Достави идеју“ које је одржано 28.9.2023.у Ada Mall – у. Учесници су добили сав потребан материјал за рад (сликарско платно на штафелају, опрему за сликање (четкице, боје…). Такмичари су сликали достављача онако како га они замишљају.

Нашу школу су представљале ученице 4.разреда (укупно 5).

Анђелија Божић – 4/1

Рина Ристић – 4/2

Дуња Врионис – 4/3

Ива Веселиновић – 4/4

Александра Грајић – 4/4

На веома креативан и маштовит начин наше такмичарке су представиле и осликале свој рад.

Дружење је било веома лепо и занимљиво.Обезбеђен је пратећи програм и освежење за учеснике,као и симболични поклони.

Ученице су присуствовале такмичењу у пратњи учитељице Жељке Борјан.

 

Спортска секција-кошарка

Поштовани родитељи, У нашој школи се одржава бесплатна спортска секција – кошарка. Циљ кошаркашке секције је да се разноврсним моторичким активностима, допринесе интегралном развоју деце, да се задовољи потреба деце за кретањем, да се развија здравствена култура у сврху очувања и унапређења личног здравља и здравља околине и стварању трајне навике да физичко вежбање и тренинг буде саставни део свакодневног живота. Применом средстава физичког и здравственог васпитања и тренинга отвара се могућност за стицањем нових знања, вештина и навика потребних за усвајање нових моторичких активности. Кошаркашку секцију воде професори физичког и здравственог васпитања, Бојан Ћурувија и Марко Михаиловић. Термини одржавања: Уторак и четвртак од 19:15 – 20.00 часова ученици 3. и 4. разреда. Среда и петак од 19:15 – 20:00 часова ученици 1. и 2. разред

БОГАТСТВО РАЗЛИЧИТОСТИ

У циљу промовисања позитивних људских вредности, као и међуљудских односа заснованих на сарадњи, поштовању различитости и солидарности, ученице/и одељења трећег разреда (3-4) са родитељима и учитељицом Данком Радовић су из свог угла показали шта знају о богатству различитости.

Превенција вршњачког и дигиталног насиља

Млади су наша будућност. Зато им сви заједно, удружено морамо указати на штетна понашања и како да се од њих заштите. У сарадњи са Саветом родитеља и директорком Основне школе „Браћа Јерковић“ у Железнику, припадници Министарства унутрашњих послова, кроз интерактивне радионице, ученике од петог до осмог разреда, подучавају како да се заштите у ризичним ситуацијама и потраже помоћ и подршку.
Ова превентивна активност реализује се континуирано, у оквиру редовних послова Министарства, ради интензивирања мера на унапређивању безбедносне заштите ученика, запослених у школама и школске имовине, у оквиру сваке школске године

Млади су наша будућност. Зато им сви заједно, удружено морамо указати на штетна понашања и како да се од њих заштите. У сарадњи са Саветом родитеља и директорком Основне школе „Браћа Јерковић“ у Железнику, припадници Министарства унутрашњих послова, кроз интерактивне радионице, ученике од петог до осмог разреда, подучавају како да се заштите у ризичним ситуацијама и потраже помоћ и подршку.Ова превентивна активност реализује се континуирано, у оквиру редовних послова Министарства, ради интензивирања мера на унапређивању безбедносне заштите ученика, запослених у школама и школске имовине, у оквиру сваке школске године.

Да шуме буде више да се лакше дише

Друштво за заштиту и проучавање птица Србије и СББ фондација спроводе акцију пошумљавања „Да шуме буде више да се лакше дише“ у оквиру пројекта „Не прљај. Немаш изговор“.

Наша школа се укључила у овај пројекат пошумљавања. Примили смо петнаест садница лишћарског дрвећа које су 13. 3. 2023. засадили ученици нижих разреда у дворишту школе. У припреми за садњу учествовали су ученици седмих разреда. Како је било на садњи погледајте на сликама.

ПРОМОЦИЈА ШКОЛЕ - ДРУЖЕЊЕ СА ПРЕДШКОЛЦИМА

Промоција школе будућим првацима и њиховим родитељима, је одржана у суботу 11. Фебруара 2023.год.  у просторијама школе. Директорка је дочекала децу и њихове родитеље у холу школе, а након топле добродошлице их је провела кроз све просторије. У обиласку су имали прилику да погледају просторије продуженог боравка и да се детаљно информишу о времену и начину рада, од учитељица које ту раде,  као и о свим важним детаљима функционисања за време боравка у школи. У свечаној сали су имали топлу добродошлицу и од библиотекара школе, Слађане Колунџић, која их је упознала са пројектима ”2000 дигиталних учионица” и ауторским пројектом школе ”Квизистарт”. Након тога, уследило је упознавање деце и родитеља са учитељима који ће од септембра преузети нову генерацију првака: Предраг Рађеновић, Светлана Којић, Душица Павловић и Санијела Перовић. Учитељи су поделили присутну децу и родитеље у четири групе и повели их у своје учионице. У наставку дружења по учионицама, учитељи су се представили деци кроз примену интерактивних табли и савремених наставних средстава  у настави, као и дигиталну платформу Е-учионица. Присутну децу су анимирали кроз дигиталне задатке, квиз  и мултимедијалне садржаје електронских уџбеника, што је наишло на одушевљење како деце, тако и родитеља. 

Такмичење у решавању Рубикове коцке

Такмичење у решавању Рубикове коцке одржано је 30.12.2022. у свечаној сали школе. Учествовало је 14 ученика (од 1. до 8. разреда).

Ученици су показали завидну брзину у слагању коцке, добро су се забавили  и дружили.

Такмичење је орагинозавала наставница математике Надица Стаменковић, у сарадњи са својим колегама Јеленом Павловић и Гораном Јелићем, који су били судије такмичења. Такмичењу је присуствовала директорка школе Виолета Марковић, као и тридесетак ученика који су навијали за своје другаре.

Свим ученицима су додељене награде за учешће, а прва три места су освојила занимљиве логичке мозгалице које ће им даље помоћи у решавању сличних загонетки.

Ученици који су освојили награде су:

Прво место: Хана Савић (време слагања коцке 41 секунда, време у првој рунди је било 30 секунди),

Друго место: Огњен Стошић (време слагања коцке 42 секунде),

Треће место: Димитрије Радојичић (време слагања коцке 47 секунди)

Остали учесници су такође имали одлично пролазно време (испод 60 секунди).

Неким ученицима је било драго да су успели да сложе макар једну страну коцке тако да су и они били одлични.

 

ПОСЕТА ХЕМИЈСКОМ ФАКУЛТЕТУ

У суботу 24. 12. 2022., четири ученице седмог разреда Марија Филиповић, Ања Лукић, Теа Морина и Јована Ковачевић су са наставницом хемије Бебом Угреновић, посетиле Хемијски факултет у Београду на коме се одржавала манифестација „О коме? О чему? О хемији.“

На факулетету ученице су посетиле Музеј хемије и обишле Збирку великана српске хемије, Учествовале су у интерактивним експериментима које су припремили студенти хемјског факултета и погледале Велики хемијски шоу „Борба леда и ватре“.

Како је било на факултету можете погледати на сликама.

 

ДЕКОРАЦИЈА ЈЕЛКЕ -АДА МОЛ

Дана, 13.12.2022. године наша школа је по трећи пут узела учешће у новогодишњој манифестацији ДЕКОРАЦИЈА ЈЕЛКЕ која се одржава у Ада молу. Као и сваке године у декорацији учествује пет ученика четвртог разреда. Ове године представници наше школе су били ученици 4/4 одељења са учитељицом Санијелом Перовић.

Организатор је обезбедио део материјала од којег треба да се праве украси за јелку. Послато је на адресу школе, пет дана пред саму манифестацију. Ученице: Јовановић Николина, Крстић Нина, Шишовић Лена, Станојевић Николина и Ристовић Нађа вредно су радиле у изради и осмишљавању украса, наравно уз помоћ и предлоге своје учитељице.

Од родитеља наведених ученика узета је сагласност за учешће у новогодишњој  манифестацији, а сам одлазак у Ада мол је протекао без икаквих проблема захваљујући и двема мајкама које су несебично пружиле подршку и кренуле са нама. Пошто смо као школа стигли први, дали су нам могућност да изаберемо јелку коју желимо да окитимо.

После нас су полако пристизале и друге школе, тако да је почетак манифестације био на време. Било је укупно девет школа са општине Чукарица. Обавештени смо да се ове године украшене јелке неће међусобно такмичити, већ ће бити предате/однесене у ЦРВЕНИ КРСТ. Украшавање је трајало један сат и после тога је био званичан део са учесницима. Послужили су нас водом, а деца су добила и паковање гумених бомбона. Из сваке школе на бину су излазила по два учесника да одговоре на нека питања. Све је било много лепо и слатко, деца су уживала, а и ја са њима. Наше представнице су биле веома запажене за све време трајања манифестације, јер су биле једнообразно обучене (црне хеланке, беле мајице са натписом школе и новогодишњим украсом на глави). Пришла ми је једна од организаторки и честитала на целокупном ангажовању.

За учешће у овогодишњој манифестацији свако од учесника је добио по две карте за биоскоп.

Мислим да би било лепо да у будућности има више оваквих манифестација, јер је за ученике ово био леп начин дружења унутар одељења, интересантан начин развијања креативности, па и упознавање и зближавање са ученицима из других школа.

Фотографије које смо урадили остаће нам за успомену.

 

Учитељица                                                  

Санијела Перовић

Приредба „Тамна страна Месеца“ поводом Дана школе

 У свечаној сали 14.11.2022.године у 14 часова, уприличена је приредба поводом прославе Дана школе. Приредбу су припремиле наставница српског језика, Невена Ђукић и учитељице првог и трећег разреда, Зорица и Љиљана Недељковић, Тања Цветановић, Жаклина Јовановић Ференђан, Весна Петровић, Жељка Борјан и Данка Радовић. Представу под називом „Тамна страна Месеца“, пратиле су песме хора , који је водила наставница музичке културе, Јармила Стевановић.

Ученици драмске и хорске секције виших и нижих разреда, извели су позоришни комад, рецитале и песме. Тема су били наши познати научници, попут Милутина Миланковића и Николе Тесле.

Весела атмосфера доминирала је салом. Талентовани ученици успели су да измаме осмехе поносних родитеља и наствника. Узвраћено им је громогласним аплаузом који ће се дуго памтити.

Како је све изгледало, погледајте у прилогу.

ГДЕ СУ И ШТА РАДЕ НАШИ БИВШИ УЧЕНИЦИ ?

У суботу, 19.новембра 2022. године у 17 часова, у зборници, одржано је окупљање бивших осмака наше школе (генерација 2007). Децу је позвала и дочекала наставница немачког језика, Лидија Стефановић.
Идеју за овако нешто добила сам када су након јуна школске 2021/2022. године поједини бивши осмаци и осмакиње ступили у контакт са мном преко друштвених мрежа. Пало ми је на памет како би било занимљиво окупити бивше ученике у њиховој основној школи и попричати са њима о томе како су се снашли у средњим школама које су одабрали и уписали.
На позив се одазвало деветоро наших бивших ђака и то:
Александра Недељковић (Трговачка школа Београд),
Лука Живановић, ђак генерације, (Тринаеста београдска гимназија),
Вишња Лукић (Фармацеутско – физиотерапеутска школа, Београд),
Ивана Стојанчов (Медицинска школа, Београд),
Дуња Станојевић (Техничка школа, Нови Београд),
Елена Крстић (Архитектонска техничка школа, Београд),
Томислав Божовић (Музичка школа „Ватрослав Лисински“, Београд),

Алекса Мирковић (Електротехничка школа „Никола Тесла“, Београд),
Теодора Тешановић (Тринаеста београдска гимназија).
Ученици су се појавили лепо расположени и спремни за разговор. На самом почетку су рекли које средње школе и смерове су уписали. Као разлоге уписа ових школа наводили су, природно, интересовање за дате струке и смерове али и породичну традицију бављења одређеном професијом као и близину саме школе месту становања. Сви до једног су веома задовољни одабиром школе и имали су пуно позитивних искустава да поделе са нама.
Ивана је као нешто што је највише радује у настави средње медицинске школе навела праксу у здравственим установама са којом су већ почели. Пошто се одлучила за смер медицнска сетра – васпитач радује се тренутку у којем ће практичну наставу похађати у јаслицама, у којима по завршетку школовања жели да ради. Разлог за одабир овог посла је сам по себи јасан, како рече Ивана, она обожава децу и жели да ради са најмлађима.
Томислав је уписао средњу музичку школу „Ватрослав Лисински“ као природан наставак свог музичког школовања. Од малих ногу похађа музичку школу а има и богат професионални портфолио испуњен разним наградама, учествовањима у разним музичким фестивалима, такмичењима, пројектима. Он је на смеру џез певање а касније планира да упише престижни амерички Универзитет Беркли. Оно што Томислава нарочито радује у средњошколском животу јесте доста пауза и мало релаксиранији распоред часова и предавања. Њему не представља проблем ни чињеница да се у овој средњој музичкој школи настава (обавезних предмета) одвија и суботом. Осим музике, Томислав похађа и часове глуме, планирајући да обједини ове две уметности. Захвални смо му што је успео да издвоји времена и сврати на наше окупљање. Пошто је због часова глуме отишао раније, нисмо успели да се сликамо и са њим.
Александра је уписала трговачку школу и сматра да се у њој прилично добро снашла. Прелаз из основне у средњу школу није нимало лак, и многи млади пролазе кроз период ватреног крштења. Александра је изјавила да је средњошколска настава доста захтевнија од оне у основној школи и да тога основношколци треба да буду свесни. Нагласила је како су јој часови историје мање изазовни него што је очекивала, пошто је у основној школи добро научила овај предмет. Ново друштво у средњим школама отвара могућности и за разнолике несугласице и конфликте, али оно што је важно, судећи по Александриној причи, јесте то да у животу будемо храбри али и праведни и прилагодљиви.
Елена је уписала архитектонску школу из љубави према архитектури коју јој је усадио њен деда, по струци дипломирани архитекта. Као и остали ученици и Елена је изјавила да је настава сада доста сложенија а професори пуно захтевнији што она не види као проблем, јер од средње школе очекује да је оспособи за даље школовање у струци. Као евентуалну тешкоћу наводи нацртну геометрију која у природњачким и техничким водама важи за „баука“, али она очекује да ускоро „уђе у штос“ и са овим предметом, пошто је врло упорна и радна. Елени се нарочито допада изглед и структура саме зграде, као и бројне макете и планови који красе хол средње архитектонске школе.
Алекса је уписао чувену електротехничку школу „Никола Тесла“, за коју има само речи хвале. Он је истакао другове из одељења (у којем, на жалост, нема девојчица) као доста позитивну страну средњошколског живота. Рекао је да је приличан број ученика смештен у ђачким домовима, пошто долазе из унутрашњости. За разлику од девојчица, које су рекле да девојчице из домова у њиховим школама пате за родитељима и родним местима, Алекса тврди да његови другови из ђачких домова немају тај проблем и да им прија новостечена слобода коју имају далеко од дома. Он сматра, као и остали ученици, да су професори прилично захтевни, а издвојио је своју нову професорку енглеског језика. Пошто је у основној школи имао највише оцене из овог језика и одличан однос са предметном наставницом, сматра да се одлично снашао и у средњој и да ће му енглески језик и убудуће одлично ићи.
Лука и Теодора уписали су Тринаесту београдску гимназију на Бановом брду, и то природно-математички смер. Задовољни су одабиром ове гимназије због репутације која школу оправдано прати, близине саме школе (15 – 20 минута градским превозом) као и новим школским друговима, којима су веома задовољни. Лука, ђак генерације 2007, каже да га нарочито радује то што са новим друговима и другарицама има слична интересовања а као изазов види прилично високе критеријуме које професори пред ученике постављају. Не сумњамо да ће се Лука и Теодора, који су се у основној школи истицали по свом интелекту, раду, вредноћи и способности изборити са свим изазовима које гимназијски програм пред њих постави у надолазећим месецима и годинама.
Дуња и Вишња су уписале одабране средње школе због интересовања према датим смеровима. Као и остали ученици задовољне су новим друговима и другарицама, практичном наставом и средњошколским животом уопште. Вишња је изјавила како за разлику од осталих средњих школа, средња фармацеутско-физиотерапеутска школа има млад наставни кадар и потпуно реновирану зграду тако да јој боравак у њој представља право уживање. Часове у овој школи уместо звона прекида музика, што Вишња сматра нарочито привлачним.
Након разговора са нашим бившим осмацима о њиховим новим школама, позвала сам их да направе осврт на свој живот и наставу у основној школи. Сви до једног су изјавили како би се вратили у основну школу, првенствено због наставника и њиховог приступа ученицима. Истакли су да наставници наше школе имају сјајан однос са ученицима, да су пуни разумевања и да се према ђацима опходе готово као родитељи. Такође, поручили су млађима да искористе време у основној школи да науче што више од наставника који се „труде да све објасне“ , као и да цене и воле своје школске другове. Настава у средњим школама је доста тежа и сложенија, многе ствари се подразумевају да сте их научили, а професори вас својим ставом терају да преузмете одговорност за своје поступке, за своје знање и за своју будућност.
Након сат и по времена разговора, шала, осмеха и сећања, наше мало окупљање смо завршили фотографијама које ће нас подсећати на овај састанак. Ученици су изразили жељу да овакво окупљање поновимо и у следећем полугодишту када ће доћи са новим утисцима, оценама и можда довести још бивших ђака да са нама поделе своје нове, средњошколске приче.
До следећег виђења!
Лидија Стефановић
наставник немачког језика

Радионица „Учимо од природе“

У другој половини октобра за ученике одељења 4-2 и 4-4 одржана радионица „Учимо од природе“. Радионица је урађена у оквиру пројекта који реализују Друштво за заштиту птица Србије и СББ фондација.

Радионицу је одржала наставница биологије Беба Угреновић. Тема радионице је природа која нас окружује. Кроз инерактивна предавања ученици су се прво упознали са начинима на које могу упознати природу у свом окружењу. Први део предавања био је везан за природу коју видимо. Кроз игру „Летећи семафор“ ученици су научили разлику између активног и пасивног летења. Други део радионице био је везан за природу коју чујемо. Ученици су научили зашто су важни звуци у природи, а затим су цртали звуке природе које су на предавању чули. Трећи део радионице одржан је у школском дворишту где су ученици истраживали природу из свог окружења. Ученици су били веома заинтересовани за рад и активно су учествовали у свим деловима радионице. Како је на радионици било можете погледати у галерији слика.

На пролеће иста радионица биће одржана и за остала одељења четвртог разреда.

 

''Кад порастем бићу''

Извештај  са манифестације ”Кад порастем бићу” одржане у Ada mall-у 30.9.2022.

 

У петак 30.9.2022. год у тржном центру Ada mall-у је одржана манифестација за ученике петог разреда и њихове наставнике ( из школе по 5 ученика) са целе општине,  у циљу окупљања локалне заједнице и одржавања радионице која подржава  дечју креативност и разноликост. Поред заједничке активности, овај догађај се бавио и освртом на педагошке теме кроз одрастање и ослушкивањем жеља деце шта их занима и чиме желе да се баве.

Програм манифестације се одржавао према следећој сатници:

ШКОЛСКА РАДИОНИЦА: ”Кад порастем бићу”

  • Почетак: 14:00 часова
  • Тема: Сликање на платну на тему: ”Кад порастем бићу”
  • 14:00-14:05ч Увод (најава водитељке и почетак сликања од стране ученика)
  • 14:05-14:30ч Разговор са гостима педагогија + Berlitz екипа
  • 14:30-15:15ч концерт Леонтина и хор Чаролија
  • 15:15-16:ч музички интермецо и обилазак учесника
  • 16:00ч – завршетак радионице и подела поклона ученицима

 Ada mall је обезбедио потребан материјал за сликање, као и сав пратећи материјал потребан за учествовање и поклоне за све ђаке учеснике – поклон ваучери за     , као и освежење за ученике .

Цео догађај је био пропраћен музичким хором Чаролија под вођством Леонтине Вукомановић.

Програм је завршен у 16:00 часова.

Цела манифестација је овековечена са пуно фотографија и видео снимака, на којима се јасно види позитивна атмосфера, али и радост наших ученика због самог учешћа у истој.

ЛЕТЊИ КАМП У ПИОНИРСКОМ ГРАДУ 2022.

СРЦ – Спортско – рекреативни центар ”Пиониркси град” Београд Д.О.О. Кнеза Вишеслава 27, је и ове године током лета  2022. године организовао летњи камп који је за ученике потпуно бесплатан. Група  од 30 ученика  ОШ ”Браћа Јерковић”су били на кампу у првој смени од 4-8.јула 2022. у мешовитом саставу ( 30 ученика из више одељења узраста од 1-7.разреда) у пратњи учитељице Слађане Колунџић, били учесници у спортско – рекреативним радионицама и такмичењу у спортским дисциплинама – кошарка, фудбал, полигони за игре без граница… Радионице су организоване у циљу унапређења психофизичких и социјалних вештина деце, из којих ће ученици изаћи обогаћени новим искуствима и пријатељствима.

Првог дана смо добили целонедељни распоред активности по данима и радионица за нашу школу, јер су осим нас у истом термину, боравили и ученици из још три београдске основне школе (ОШ ”Бановић Страхиња”, ОШ ”Уједињене нације”, ОШ ”14.октобар”). Ученици наше школе су свакодневно одлазили и долазили у пратњи родитеља у приватној режији, а свакодневно су имали организовану и бесплатну ужину ( пециво и сок) од стране организатора.

Последњег, петог дана дружења у летњем кампу, организовано је међушколско такмичење у следећим дисциплинама: кошарка, фудбал, надвлачење конопца, игре без граница – различити полигони препрека са реквизитима , што се нарочито допало ученицима. Наша школа је, на велико задовољство наших ученика и мене лично,  освојила два 1.места: у фудбалу и надвлачењу конопца и два 3.места: у кошарци и у играма без граница. Током боравка у кампу, ученици су показали велико интересовање за све спортско – рекреативне активности, а нарочито су били отворени за дружење и сарадњу са ученицима из других школа.

Целокупан боравак у Пионирском граду је протекао у најбољем реду, без иједног инцидента, а деца су се препуна позитивних утисака растала уз песму и заједничку фотографију уз јасно изражене жеље да се ово дружење настави следеће године.

Слађана Колунџић                                                                                                                                         професор разредне наставе

Животне заједнице

Наши талентовани, креативни, вредни, мали људи, враћају веру у образовање као темељ сваког појединца. Срећна што сам учествовала у идејној реализацији овог пројекта, ја им се од срца захваљујем, верујући да ћемо сличним изазовима одговорити на још креативнији начин.

Ученици 3/4 су након обраде лекције из Природе и друштва ,, Животне заједнице” добили задатак да размисле како би могли, све то што су научили, урадити у групама као пројекат. О томе смо разговарали, износили и записивали предлоге. Причали смо о материјалима које бисмо могли користити у раду и све идеје су записане. Разговарајући о томе, ученици су понављали и утврђивали градиво, а оно најважније, радовали се предстојећем раду.

Резултат рада, где смо објединилиЛиковну културу, Пројектну наставу, Природу и друштво и социјалну кохерентност, у свој својој живописности, је пред вама.

                                                        учитељица Санијела Перовић

Ликовно-литерарни конкурс "За сунчану јесен живота"

Ликовно-литерарни конкурс " Крв живот значи"

Школска слава

Школска слава, 27.1. 2022. године,  обележена је представљањем лика и дела Светог Саве из угла професора веронауке Јелене Илић Томић

Радионица „Учимо од природе“

Дана 21. 12. 2021. године у школи је за ученике одељења 4-1 одржана радионица „Учимо од природе“. Радионица је урађена у оквиру пројекта који реализују Друштво за заштиту птица Србије и СББ фондација.
Радионицу је одржала наставница биологије Беба Угреновић. Тема радионице је природа која нас окружује. Кроз инерактивна предавања ученици су се прво упознали са начинима на које могу упознати природу у свом окружењу. Први део предавања био је везан за природу коју видимо. Кроз игру „Летећи семафор“ ученици су научили разлику између активног и пасивног летења. Други део радионице био је везан за природу коју чујемо. Ученици су научили зашто су важни звуци у природи, а затим су цртали звуке природе које су на предавању чули. Трећи део радионице одржан је у школском дворишту где су ученици истраживали природу из свог окружења.
Ученици су били веома заинтересовани за рад и активно су учествовали у свим деловима радионице. Како је на радионици било можете погледати у галерији слика. На пролеће иста радионица биће одржана и за остала одељења четвртог разреда.

 

Хуманитарна акција

Хуманитарна акција – прикупљање помоћи за лечење А.Д, која поред хуманитарног дела има за циљ да деца чувају животну средину и схвате добробит рециклаже. У сарадњи са ЈКП ” Градска чистоћа” иницијативу за учешће у хуманитарној акцији покренуо је Савет родитеља наше школе, уз велико ангажовање члана Савета родитеља Тамаре Божић. У акцији су учествовали ученици наше школе, родитељи, ПУ Весељко, рођаци, пријатељи и комшије.

НАШИ ПРИЈАТЕЉИ -ООУ АВРАМ ПИСЕВСКИ -СКОПЉЕ

Ученици наше школе учествовали су на манифестацији коју је организовала директорка ООУ Аврам Писевски из Скопља, Матилда Бајкова, поводом Дана школе, 31.5.2021. Ученици ОШ ” Браћа Јерковић” од првог до четврог разреда су представили “Чајну башту ” из свог угла.Надамо се да ћете уживати у делу атмосфере са Дана школе, који је одржан онлине , и радовима наших ученика.

 

Сарадња са Црвеним крстом Чукарица

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

СРЕТЕЊЕ - ДАН ДРЖАВНОСТИ 15 и 16..2. 2021.

Сретење – Дан државности Републике Србије, 15 и 16. .2.2021, установљен у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године подигнут Први српски устанак, као и Дан уставности Србије у спомен на дан када је у Крагујевцу 1835. године издат и заклетвом потврђен први Устав Књажевства Србије – Сретењски устав Презентацију урадила професор историје Рада Димитријевић

Sveti Sava - 27.1.2021.

Školska slava,27.1.2021. obeležen predstavljanjem lika i dela Svetg Save iz ugla profesora srpskog jezika Nevene Antić

DONACIJA FONDACIJE NOVAK DJOKOVIC

ДОНАЦИЈА МИНИСТАРСТВА СПОРТА И ОМЛАДИНЕ

Дечија недеља у нашој школи

У оквиру обележавања 30 година Конвенције о правима детета, под слоганом „Да право свако-дете ужива лако“,, реализован је пројекат 2/2 „Хајдемо заједно“, кроз низ од шест едукативних радионица, у којима су учествовали родитељи и ученици 2/2, педагог Снежана Јојић, професор разредне наставе Данка Радовић , професор енглеског језика Марија Зорић и наставник разредне наставе Љиљана Недељковић.

 

Црвени крст и прва помоћ

Цртамо сликамо награде освајамо 2018/2019

Фестивал хемије „Хемија око нас“

Екскурзија шестих и седмих разреда, 9.-10.5.2018.

Екскурзија шестих и седмих разреда, Ресава, Ниш, Свилајнац

 

Najlepše oslikano vaskršnje jaje

Свети Сава, 27.1.2018.

Oпштинско такмичење

Ученике шетвртог разреда су угостили председник општине Чукарица Срђан Коларић и представници Ватрогасног савеза Чукарица.

Београдски сајам књига

Представа Христос воскресе! Ваистину воскресе! у извођењу ученика веронауке одељења 4-2 ОШ ”Браћа Јерковић”.

Огледни час - историја

Огледни час из историје 9.6.2017. у одељењу 6-1, посвећен обележавању 800 година од крунисања Стефана Немањића Првовенчаног за краља средњовековне Србије.Реализатори часа наставник Рада Димитријевић, родитељи и ученици.

Спасовданска литија

Са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја, кровна организација ПСУСС-ПСД ”Света Србија” организовала је са својом децом спортистима и њиховим вршњацима из основних школа Градских општина Палилула и Чукарица, за наше прилике по први пут Дечју литију на Спасовдан 25.05.2017. Ова предивна и лепо организована колона од преко хиљаду деце која су свечано била обучена, кретала се на крају велике Спасовданске литије, а деца су носила у рукама балоне распоређене у бојама наше српске заставе: црвене, плаве и беле.
Крећући се централним улицама наше престонице од Вазнесењске цркве па до Саборне, деца су улепшала велику Спасовданску литију, која је окупила наш народ свих старосних доби. Видевши Дечију литију, и остала деца су се придруживала својим вршњацима који су на челу сваке мини колоне носили транспаренте са мислима наших познатих личности: Патријарха Павла, Моше Одаловића, Меше Селимовића, Душка Радовића као и мудрости из народа – Српских народних пословица.

Екскурзија шестих разреда, 15-16.5.2017

Литургијски фестивал

У суботу, 27. маја 2017. године, у храму Вазнесења Господњег у Жаркову одржан је девети Литургијски фестивал који организују вероучитељи Актива основних школа Општине Чукарица.
Изабрани Епископ нишки Арсеније слу