Животне заједнице

Наши талентовани, креативни, вредни, мали људи, враћају веру у образовање као темељ сваког појединца. Срећна што сам учествовала у идејној реализацији овог пројекта, ја им се од срца захваљујем, верујући да ћемо сличним изазовима одговорити на још креативнији начин.

Ученици 3/4 су након обраде лекције из Природе и друштва ,, Животне заједнице” добили задатак да размисле како би могли, све то што су научили, урадити у групама као пројекат. О томе смо разговарали, износили и записивали предлоге. Причали смо о материјалима које бисмо могли користити у раду и све идеје су записане. Разговарајући о томе, ученици су понављали и утврђивали градиво, а оно најважније, радовали се предстојећем раду.

Резултат рада, где смо објединилиЛиковну културу, Пројектну наставу, Природу и друштво и социјалну кохерентност, у свој својој живописности, је пред вама.

                                                        учитељица Санијела Перовић

Ликовно-литерарни конкурс "За сунчану јесен живота"

Ликовно-литерарни конкурс " Крв живот значи"

Школска слава

Школска слава, 27.1. 2022. године,  обележена је представљањем лика и дела Светог Саве из угла професора веронауке Јелене Илић Томић

Радионица „Учимо од природе“

Дана 21. 12. 2021. године у школи је за ученике одељења 4-1 одржана радионица „Учимо од природе“. Радионица је урађена у оквиру пројекта који реализују Друштво за заштиту птица Србије и СББ фондација.
Радионицу је одржала наставница биологије Беба Угреновић. Тема радионице је природа која нас окружује. Кроз инерактивна предавања ученици су се прво упознали са начинима на које могу упознати природу у свом окружењу. Први део предавања био је везан за природу коју видимо. Кроз игру „Летећи семафор“ ученици су научили разлику између активног и пасивног летења. Други део радионице био је везан за природу коју чујемо. Ученици су научили зашто су важни звуци у природи, а затим су цртали звуке природе које су на предавању чули. Трећи део радионице одржан је у школском дворишту где су ученици истраживали природу из свог окружења.
Ученици су били веома заинтересовани за рад и активно су учествовали у свим деловима радионице. Како је на радионици било можете погледати у галерији слика. На пролеће иста радионица биће одржана и за остала одељења четвртог разреда.

 

Хуманитарна акција

Хуманитарна акција – прикупљање помоћи за лечење А.Д, која поред хуманитарног дела има за циљ да деца чувају животну средину и схвате добробит рециклаже. У сарадњи са ЈКП ” Градска чистоћа” иницијативу за учешће у хуманитарној акцији покренуо је Савет родитеља наше школе, уз велико ангажовање члана Савета родитеља Тамаре Божић. У акцији су учествовали ученици наше школе, родитељи, ПУ Весељко, рођаци, пријатељи и комшије.

НАШИ ПРИЈАТЕЉИ -ООУ АВРАМ ПИСЕВСКИ -СКОПЉЕ

Ученици наше школе учествовали су на манифестацији коју је организовала директорка ООУ Аврам Писевски из Скопља, Матилда Бајкова, поводом Дана школе, 31.5.2021. Ученици ОШ ” Браћа Јерковић” од првог до четврог разреда су представили “Чајну башту ” из свог угла.Надамо се да ћете уживати у делу атмосфере са Дана школе, који је одржан онлине , и радовима наших ученика.

 

Сарадња са Црвеним крстом Чукарица

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

СРЕТЕЊЕ - ДАН ДРЖАВНОСТИ 15 и 16..2. 2021.

Сретење – Дан државности Републике Србије, 15 и 16. .2.2021, установљен у спомен на дан када је на збору у Орашцу 1804. године подигнут Први српски устанак, као и Дан уставности Србије у спомен на дан када је у Крагујевцу 1835. године издат и заклетвом потврђен први Устав Књажевства Србије – Сретењски устав Презентацију урадила професор историје Рада Димитријевић

Sveti Sava - 27.1.2021.

Školska slava,27.1.2021. obeležen predstavljanjem lika i dela Svetg Save iz ugla profesora srpskog jezika Nevene Antić

DONACIJA FONDACIJE NOVAK DJOKOVIC

ДОНАЦИЈА МИНИСТАРСТВА СПОРТА И ОМЛАДИНЕ

Дечија недеља у нашој школи

У оквиру обележавања 30 година Конвенције о правима детета, под слоганом „Да право свако-дете ужива лако“,, реализован је пројекат 2/2 „Хајдемо заједно“, кроз низ од шест едукативних радионица, у којима су учествовали родитељи и ученици 2/2, педагог Снежана Јојић, професор разредне наставе Данка Радовић , професор енглеског језика Марија Зорић и наставник разредне наставе Љиљана Недељковић.

 

Црвени крст и прва помоћ

Цртамо сликамо награде освајамо 2018/2019

Фестивал хемије „Хемија око нас“

Екскурзија шестих и седмих разреда, 9.-10.5.2018.

Екскурзија шестих и седмих разреда, Ресава, Ниш, Свилајнац

 

Najlepše oslikano vaskršnje jaje

Свети Сава, 27.1.2018.

Oпштинско такмичење

Ученике шетвртог разреда су угостили председник општине Чукарица Срђан Коларић и представници Ватрогасног савеза Чукарица.

Београдски сајам књига

Представа Христос воскресе! Ваистину воскресе! у извођењу ученика веронауке одељења 4-2 ОШ ”Браћа Јерковић”.

Огледни час - историја

Огледни час из историје 9.6.2017. у одељењу 6-1, посвећен обележавању 800 година од крунисања Стефана Немањића Првовенчаног за краља средњовековне Србије.Реализатори часа наставник Рада Димитријевић, родитељи и ученици.

Спасовданска литија

Са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја, кровна организација ПСУСС-ПСД ”Света Србија” организовала је са својом децом спортистима и њиховим вршњацима из основних школа Градских општина Палилула и Чукарица, за наше прилике по први пут Дечју литију на Спасовдан 25.05.2017. Ова предивна и лепо организована колона од преко хиљаду деце која су свечано била обучена, кретала се на крају велике Спасовданске литије, а деца су носила у рукама балоне распоређене у бојама наше српске заставе: црвене, плаве и беле.
Крећући се централним улицама наше престонице од Вазнесењске цркве па до Саборне, деца су улепшала велику Спасовданску литију, која је окупила наш народ свих старосних доби. Видевши Дечију литију, и остала деца су се придруживала својим вршњацима који су на челу сваке мини колоне носили транспаренте са мислима наших познатих личности: Патријарха Павла, Моше Одаловића, Меше Селимовића, Душка Радовића као и мудрости из народа – Српских народних пословица.

Екскурзија шестих разреда, 15-16.5.2017

Литургијски фестивал

У суботу, 27. маја 2017. године, у храму Вазнесења Господњег у Жаркову одржан је девети Литургијски фестивал који организују вероучитељи Актива основних школа Општине Чукарица.
Изабрани Епископ нишки Арсеније служио је свету архијерејску литургију
По завршетку Литургије ученици су направили предах и послужили се припремљеним сендвичима и соковима. Испред храма, на почетку културно-уметничког програма, окупљенима се обратио протојереј-ставрофор Драгомир Сандо испред Одбора за верску наставу пожелевши да, сада већ традиционално, окупљање траје и даље, а другима да постане подстрек. После поздравног слова за децу је организована Васкшња представа духовно-уметничко-хумористичке садржине коју су извели ученици III/2 Основне школе Браћа Јерковић.
Након уметничког програма ученици су учествовали у занимљивим спортским активностима које су им припремили њихови вероучитељи. Организоване су трке у џаковима, такмичење у ношењу дрвених јаја у кашикама, надвлачење конопца, бадминтон, фудбал, лимбо денс. У креативним радионицама: плетење бројаница, игре брзине и спретности, радионица прављења мозаика, учење рада са полимерном глином, прављење магнета, дружење са витезовима, вероучитељи су имали помоћ гостију

Ускршња приредба за предшколце

Браво Мила

Ученица Мила Вујновић IV-4 ( учитељ Станковић Јелена ) се пласирала на РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ које ће се одржати у мају у Ваљеву.

Најраспеваније одељење

Дани Светосавља, Цирих, Швајцарска, јануар 2017

Школско и општинско такмичење песника

Општинско такмичење у фудбалу

Посета Фестивалу науке 29. 11. 2018.

Трка за срећније детињство

За сунчану јесен живота

Општинско такмичење у песништву

Општинско такмичење у рукомету

Међународни фестивал науке

CRTAMO, SLIKAMO I NAGRADE OSVAJAMO

Свети Сава 27.01.2019.

Aмбасадори Авале