БОРИМО СЕ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

Written By

admin

Date

Jul 12, 2022

Предавање / трибина ученика 8/1 на тему „Вршњачко насиље у мојој школи – ставови и искуства ученика“

Ученици 8/1 су у току маја и јуна месеца 2022. године у оквиру часова грађанског васпитања (предметни наставник: Лидија Стефановић) спровели истраживање на тему „Вршњачко насиље у мојој школи: ставови и искуства“. Они су саставили, одштампали и поделили анкету од 10 питања а податке уз минималне сугестије наставника самостално статистички и квалитативно обрадили. На крају, две ученице су саставиле презентацију коју ће Дина Дамнњановић и Трифун Тодоровски у виду предавања / трибине представити у среду, 15. јуна у 13:15 у свечаној сали наше школе.

Приликом анализе, ученици су дошли до многих корисних сазнања о овој важној друштвеној појави и притом развили корисне вештине у области анализе података. Истраживачи 8/1 су направили осврт на то како ученици осмог разреда посматрају овај друштвени проблем, колико често и у ком окружењу се вршњачко насиље најчешће догађа, које врсте насиља су најфреквентније у њиховом окружењу, колико ученика се налазило у улози агресора или било жртва насиља, на предлоге начина на који се вршњачко насиље може спречити или умањити и многе друге аспекте овог друштвеног проблема. Такође, вршена је и анализа података по полу (анкета је била анонимна али је обухватала упит о полу испитаника). Ученици ће надају да ће својим пројектом појачати свест публике о проблему вршњачког насиља и дати свој допринос сузбијању истог у својој школи.

Ученици 6. и 8. разреда, као и њихове старешине, психолог, педагог и директор школе позвани су да овој трибини присуствују и у њој учествују питањима и коментарима.

У припреми питања и статистичкој обради података учествовали су: Арсеније Ковачевић, Анастасија Петронић, Александра Недељковић, Ивона Радовић, Марија Николић, Трифун Тодоровски, Никола Благојевић, Дина Дамњановић, Лука Живановић, Михаило Стошић.

У квалитативној обради података и састављању презентације учествовали: Дина Дамњановић, Александра Недељковић.

Презентатори: Дина Дамњановић, Трифун Тодоровски.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Повезане вести

Виртуелна изложба ћелија
Виртуелна изложба ћелија

Ученици шестог разреда наше школе имали су задатак да направе модел ћелије за час биологије. На часовима су представљали своје моделе и на тај начин утврђивали градиво биологије. Ђаци су показали велику креативност у изради и презентацији модела.  Неке од модела...