Select Page

РАДИОНИЦА ”РЕЧ ПО РЕЧ – КЊИЖЕВНИ МЕЧ”

Written By

admin

Date

Mar 31, 2023

Аутор: дечји писац Дејан Алексић

        У организацији Библиотеке града Београда и библиотекара ОШ ”Браћа Јерковић”, Слађане Колунџић, у уторак 28. марта 2023. године, у библиотеци ”Ђура Јакшић” у Железнику, дечји писац Дејан Алексић је реализовао две радионице са ученицима ОШ ”Браћа Јерковић”. Прва радионица је трајала од 11:00-12:30, а учествовали су ученици одељења 3-4 са учитељицом Жељком Борјан. Друга радионица је трајала од 13:00-14:30, а учествовали су  ученици одељења 2-5 са учитељицом Сањом Ромчевић.

    У опуштеној атмосфери, писац и песник Дејан Алексић, се представио деци кроз веома забавну едукативну радионицу, у оквиру које су ученици имали прилику да чују најлепше стихове ”Из једног дневника…”, ”Мале огласе”, загонетке у стиху… Затим су се ученици поделили у 5 група где су имали задатак да напишу огласе и загонетке у стиху, на задати појам из перспективе одређеног предмета, појма или животиње. Након дечјих радова су била организована читања, тимска погађања загонетки, бирале су се победничке групе, разговор са писцем, коментарисања… Оба одељења су добила по једну ауторску књигу са аутограмом писца. Неки тренуци су забележени фотографијама:

Опширније можете погледати у одељку БИБЛИОТЕКА – ГАЛЕРИЈА

Повезане вести

РАДИОНИЦА “КЊИГА – МОЈ ДРУГ”” – БИБЛИОТЕКА “ЂУРА ЈАКШИЋ” У ЖЕЛЕЗНИКУ
РАДИОНИЦА “КЊИГА – МОЈ ДРУГ”” – БИБЛИОТЕКА “ЂУРА ЈАКШИЋ” У ЖЕЛЕЗНИКУ

Ученици одељења 3-5 учествовали су у радионици " КЊИГА - МОЈ ДРУГ" коју је осмислила и реализовала њихова учитељица, Сања Ромчевић, у сарадњи са библеотекаркама ОШ "Браћа Јерковић" и библиотеке "Ђуро Јакшић".Циљ ове радионице је буђење интересовања за читање и...