Select Page

М Е Ђ У Н А Р О Д Н И    Д А Н   Д Е Ч Ј Е   К Њ И Г Е – 2. А П Р И Л

Written By

admin

Date

Apr 2, 2024

Међународни дан дечје књиге, 2.април, у нашој школској библиотеци је обележен на прикладан начин –  у сарадњи са Издавачком кућом „Одисеја“, одржана је књижевно – интерактивна радионица за ученике трећег разреда (3/5).

Наша гошћа, списатељица,  Ана Драговић Дрљевић представила је најновија издања своје изавачке куће, а посебну пажњу је посветила књизи Роња, разбојникова кћи“.  Читање одломака из ове књиге отворило је многе теме за разговор. Ученици су весело износили своја запажања, али и сазнали значење мање познатих речи. Представила је и књигу ”Зиполијево племе”, коју је поклонила школској библиотеци.

Ученици, њихова учитељица Сања Ромчевић и библиотекарка Слађана Колунџић, сложили су се са гошћом, да је читање изузетно важно како би израсли у мислеће људе. Неки моменти су забележени фотографијом….

Повезане вести

РАДИОНИЦА “КЊИГА – МОЈ ДРУГ”” – БИБЛИОТЕКА “ЂУРА ЈАКШИЋ” У ЖЕЛЕЗНИКУ
РАДИОНИЦА “КЊИГА – МОЈ ДРУГ”” – БИБЛИОТЕКА “ЂУРА ЈАКШИЋ” У ЖЕЛЕЗНИКУ

Ученици одељења 3-5 учествовали су у радионици " КЊИГА - МОЈ ДРУГ" коју је осмислила и реализовала њихова учитељица, Сања Ромчевић, у сарадњи са библеотекаркама ОШ "Браћа Јерковић" и библиотеке "Ђуро Јакшић".Циљ ове радионице је буђење интересовања за читање и...