Select Page

Манифестација ”Књигољупци”  КЦ Чукарица, 24.маја 2023.године

Written By

admin

Date

May 26, 2023

  Поводом Дана словенске писмености и културе у среду, 24. маја са почетком у 12 часова, Културни центар „Чукарица“ организовао је културно-уметнички програм под називом „Књигољупци 2023.“ , а поводом реализације пројекта ”Читалачка значка”. ОШ ”Браћа Јерковић” је уз сагласност родитеља, учествовала у овом пројекту, са 12  ученика наше школе, које је предводила библиотекар, Слађана Колунџић. Ученици  су представили своје читалачке дневнике: 

1. Љубица Јаковљевић 3/3

2. Нађа Цветковић 3/3

3. Дуња Врионис 3/3

4. Лена Ристановић 3/3

5. Лена Бошковић 3/3

6.Страхиња Ђурић 3/3

7. Огњен Петковић 3/3

8. Михајло Јелић 3/3

9. Милица Антић 3/3

10. Лена Вељовић 5/5

11. Дуња Бакал 5/5

12. Лена Ружојчић 6/3

   Манифестацију је отворила Милена Митровић, уредница програма за децу у овој установи, а добродошлицу нам је пожелео и директор КЦ „Чукарица“, глумац, Миодраг Ракочевић. Манифестацији су присуствовале књижевне критичарке Виолета Ђорђевић и Катарина Лазић. Овим поводом додељене су награде највреднијим читаоцима који су током 2023. године прочитали задате књиге и илустровали своје дневнике. Сви учесници су добили захвалнице за уложен труд, а награђена ученица наше школе за најистакнутије вођен читалачки дневник,  Љубица Јаковљевић 3/3, је  поред захвалнице добила и књигу.  На крају, сви присутни „књигољупци“ су учествовали у радионици „Медена азбука“, коју су припремили ученици Хемијско технолошко прехрамбене школе, на челу са професорком Бојаном Станкић. 

  Да су књиге и даље у „моди“, и да деца и те како читају, уверили смо се и данас на овој манифестацији, коју ћемо наставити и наредних година.

                            БИБЛИОТЕКАР ОШ ”Браћа Јерковић” – Слађана Колунџић

Повезане вести

Радионица ”Популарна наука”
Радионица ”Популарна наука”

Бранко Стевановић и Драгослав Пауновић – Популарна наука (физика) кроз интерактивне радионице са децом У понедељак 13.маја 2024.године у библиотеци ''Ђура Јакшић''у Железнику, ученици 4/4 одељења са учитељицом Жељком Борјан и библиотекаром школе, Слађаном Колунџић, су...

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА УЧИТЕЉ ДОСИТЕЈ
СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА УЧИТЕЉ ДОСИТЕЈ

Задужбина ''Доситеј Обрадовић'' у оквиру ''Доситејевих дана'', организовала је под покровитељством Министарства просвете Републике Србије,  свечану академију у част Доситеја Обрадовића, нашег великог просветитеља и првог српског министра просвете. Свечаној академији...