Select Page

Занимања – Радионице учитељице Љиљане Недељковић

Written By

admin

Date

Jan 11, 2024

У току првог полугодишта, у оквиру пројекта „ Занимања“, реализоване су три радионице, на којима су се ученици упознали са следећим занимањима: хемичар, дијететичар-нутрициониста и фризер.

Занимање: дијететичар-нутрициониста и хемичар

Гошће прве радионице су биле маме ученика Халај Павла и Јовановић Срђана: госпођа Споменка Јестротић Халај и госпођа Јелена Јовановић. Ученици су се упознали са занимањима хемичар, дијететичар-нутрициониста и њима сродним занимањима. Изузетно корисно предавање у power point презентацији уз непосредно извођење екперимената, утицало  је на  велики број  питања ученика на које су добили стручне и занимљиве одговоре. Ученици су усвојили врло корисна знања о здравој и избалансираној исхрани, стварали „вулкан“, цртали по млеку, правили своје здраве оброке… На крају су добили поклончиће са дивним порукама, а обезбеђена им је и здрава ужина. Велика захвалност драгим мамама Споменки Јестротић Халај и Јелени Јовановић на одвојеном времену и труду.

Занимање: фризер

Гост друге радионице, предавач и практичар, била је мама ученице Миловановић Лене- госпођа Дијана Миловановић. Ученици су упознати са занимањем фризер и њему сродним занимањима- власуљар, маникир и педикир. Кроз низ активности, ученици су били у улози модела, али и фризера. Модели су им биле претходно направљене лутке од вунице. Изузетно корисно предавање о нези, болестима и хигијени косе и главе подстакло је ученике на мноштво питања на која су добили стручне и интересантне одговоре. Велика захвалност мами Дијани Миловановић на уложеном труду и времену.

Повезане вести

РАДИОНИЦА “КЊИГА – МОЈ ДРУГ”” – БИБЛИОТЕКА “ЂУРА ЈАКШИЋ” У ЖЕЛЕЗНИКУ
РАДИОНИЦА “КЊИГА – МОЈ ДРУГ”” – БИБЛИОТЕКА “ЂУРА ЈАКШИЋ” У ЖЕЛЕЗНИКУ

Ученици одељења 3-5 учествовали су у радионици " КЊИГА - МОЈ ДРУГ" коју је осмислила и реализовала њихова учитељица, Сања Ромчевић, у сарадњи са библеотекаркама ОШ "Браћа Јерковић" и библиотеке "Ђуро Јакшић".Циљ ове радионице је буђење интересовања за читање и...