Select Page

Додељене награде „КЊИГОЉУПЦИМА“-ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА27.5.2024.год.

Written By

admin

Date

May 31, 2024

Данас је у Културном центру „Чукарица“ одржана манифестација „Књигољупци“Читалачка значка Чукарице 2024. коју је Културни центар „Чукарица“ организовао поводом Дана словенске писмености и културе.

Присутним ученицима, наставницима и родитељима се обратила уредница програма за децу, Милена Митровић, која је поздравила све и захвалила им се на подршци у реализацији овог програма, који је покренут 2018. године са циљем неговања читалачке културе, српског језика и писма.

Овим поводом приређен је кратки културно-уметничком програм у коме су учествовали: Дечији хор КЦ „Чукарица“, који је отворио манифестацију Химном Чукарице и ученици Драмске групе ОШ „Филип Кљајић Фића“ који су одиграли представу „Аутобиографија“ и извели пригодан рецитал.

На овој манифестацији су додељене и нагрде за најбоље читалачке дневнике ученицима основних школа са Чукарице и Српских допунских школа из дијаспоре.

Посебно је похваљена Основна школа „Браћа Јерковић“, из које је стигло највећи број дневника.

НАГРАЂЕНИ УЧЕНИЦИ НАШЕ ШКОЛЕ СУ:                                                       

1. НАГРАДА

1.Невена Матић, 3. разред, ОШ „Браћа Јерковић”

2. НАГРАДА

1. Максим Колунџић, 3. разред, ОШ „Браћа Јерковић”

СПЕЦИЈАЛНЕ НАГРАДЕ:

1. Никола Пенев, 3. разред, ОШ  „Браћа Јерковић“

2.Aндреа Митровић, 3. разред, ОШ „Браћа Јерковић“

3.Лана Новаковић, 3 разред, ОШ „Браћа Јерковић“

4.Милица Пејчиновић, 3. разред, ОШ „Браћа Јерковић“,  Железник 

5.Дуња Марковић, 7. разред ОШ „Браћа Јерковић“ 

 Неки моменти забележени фотографијама…

Повезане вести

ПОЗОРИШТАРИЈЕ НА ЧУКАРИЦИ
ПОЗОРИШТАРИЈЕ НА ЧУКАРИЦИ

Први фестивал позоришног стваралаштва деце и младих " Позориштарије на Чукарици", одржан је 29. и 31.5.2024. у КЦ "Чукарица". На фестивалу су учествовали ученици средњих и основних школа, као и драмски студији, групе и секције. Одлуком жирија, у саставу: Ивана Зоњић,...

„ЧИТАМ, ПА ШТА 2024.“.
„ЧИТАМ, ПА ШТА 2024.“.

У четвртак 30. маја 2024. године завршен је ове године девети циклусакције „ЧИТАМ, ПА ШТА“.У Уметничком одељењу Библиотеке града Београда додељене су наградеученицима који су током ове школске године показали највишеинвентивности у писању или цртању, а на тему...