Select Page

ДОДЕЛА ДИПЛОМА И НАГРАДА ПОВОДОМ ПРОЈЕКТА ”ЧИТАМ, ПА ШТА?”

Written By

admin

Date

Jun 12, 2023

У петак 9. јуна 2023. у Читаоници фонда уметности Библиотеке града Београда одржана је свечаност поводом окончања осме по реду акције “Читам, па шта”. Подељене су награде и дипломе, а с децом се дружила књижевница Јасминка Петровић.

 ПРОЈЕКАТ Читам, па шта осмишљен је као акција чији је циљ промовисање читања и развијање критичко-уметничког односа према књизи.

Жири овогодишњег књижевно-литерарног такмичења чиниле су  Биљана Петровић и Виолета Ђорђевић , библиотекарке Дечјег одељења Библиотеке града Београда, које већ дуги низ година раде искључиво са децом и за децу.

Ученици ОШ ”Браћа Јерковић” ( Теа Лаловић 2/3, Теодора Стевановић 2/3, Дијана Радовић 2/3, Марина Павловић 2/3, Уна Тампоља 2/4, Лана Новаковић 2/5, Лена Ристановић 3/3, Лена Бошковић 3/3, Нађа Цветковић 3/3, Љубица Јаковљевић 3/3 и Нада Аншелковић 4/4) су учествовали у овом пројекту и из круга у круг пролазили даље, да би на крају ученица Нада Анђелковић 4/4, освојила другу награду. Ученици су писали приказ или цртали ликовни рад након прочитаних задатих књига. Самој додели награда су присуствовали поменути ученици са породицом, као и учитељица награђене ученице, Санијела Перовић и библиотекар Слађана Колунџић. Сви награђени ученици су прочитали свој рад, а  свечаној додели је присуствовала и дечји писац Јасминка Петровић, која је са учесницима поделила одломак из своје нове књиге коју ће тек објавити. На крају манифестације, уследило је фотографисање са Јасминком Петровић и давање аутограма на дипломе које су добили сви учесници. Нада Анђелковић је као другу награду добила енциклопедије и захвалницу за учешће у овом пројекту.

Повезане вести

ДАН ШКОЛЕ 14.НОВЕМБАР
ДАН ШКОЛЕ 14.НОВЕМБАР

Дан школе – 14.новембар је ове године обележен многобројним активностима и радионицама на нивоу целе школе. Гости су нам били предшколци из ПУ ''Весељко'', ПУ ''Бамбиноси'', ПУ ''Весела планета – Лане'', ПУ ''Дечји сан''. Специјални гост била је и наша позната глумица...

КВИЗИСТАРТ – ауторски пројекат школе
КВИЗИСТАРТ – ауторски пројекат школе

Наставили смо са ауторским пројектом школе – КВИЗИСТАРТ, јер нам је евалуација показала да се пројекат подједнако допао, како нашим ученицима и њиховим родитељима, тако и нашим учитељима. • КВИЗИСТАРТ је практични, едукативни модел активног учења, примењеног у...