Select Page

БОРИМО СЕ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

Written By

admin

Date

Jul 12, 2022

Предавање / трибина ученика 8/1 на тему „Вршњачко насиље у мојој школи – ставови и искуства ученика“

Ученици 8/1 су у току маја и јуна месеца 2022. године у оквиру часова грађанског васпитања (предметни наставник: Лидија Стефановић) спровели истраживање на тему „Вршњачко насиље у мојој школи: ставови и искуства“. Они су саставили, одштампали и поделили анкету од 10 питања а податке уз минималне сугестије наставника самостално статистички и квалитативно обрадили. На крају, две ученице су саставиле презентацију коју ће Дина Дамнњановић и Трифун Тодоровски у виду предавања / трибине представити у среду, 15. јуна у 13:15 у свечаној сали наше школе.

Приликом анализе, ученици су дошли до многих корисних сазнања о овој важној друштвеној појави и притом развили корисне вештине у области анализе података. Истраживачи 8/1 су направили осврт на то како ученици осмог разреда посматрају овај друштвени проблем, колико често и у ком окружењу се вршњачко насиље најчешће догађа, које врсте насиља су најфреквентније у њиховом окружењу, колико ученика се налазило у улози агресора или било жртва насиља, на предлоге начина на који се вршњачко насиље може спречити или умањити и многе друге аспекте овог друштвеног проблема. Такође, вршена је и анализа података по полу (анкета је била анонимна али је обухватала упит о полу испитаника). Ученици ће надају да ће својим пројектом појачати свест публике о проблему вршњачког насиља и дати свој допринос сузбијању истог у својој школи.

Ученици 6. и 8. разреда, као и њихове старешине, психолог, педагог и директор школе позвани су да овој трибини присуствују и у њој учествују питањима и коментарима.

У припреми питања и статистичкој обради података учествовали су: Арсеније Ковачевић, Анастасија Петронић, Александра Недељковић, Ивона Радовић, Марија Николић, Трифун Тодоровски, Никола Благојевић, Дина Дамњановић, Лука Живановић, Михаило Стошић.

У квалитативној обради података и састављању презентације учествовали: Дина Дамњановић, Александра Недељковић.

Презентатори: Дина Дамњановић, Трифун Тодоровски.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Повезане вести

ОБАВЕШТЕЊЕ О БЕСПЛАТНИМ УЏБЕНИЦИМА ЗА ШКОЛСКУ  2024/25. ГОДИНУ

    Поштовани родитељи, Министарство просвете, науке и технолошког развоја  је школама доставило  Обавештење о финансирању набавке уџбеника средствима буџета Републике Србије за школску 2024/2025.годину Владе Републике Србије дописом Број:...

М Е Ђ У Н А Р О Д Н И    Д А Н   Д Е Ч Ј Е   К Њ И Г Е – 2. А П Р И Л
М Е Ђ У Н А Р О Д Н И    Д А Н   Д Е Ч Ј Е   К Њ И Г Е – 2. А П Р И Л

Међународни дан дечје књиге, 2.април, у нашој школској библиотеци је обележен на прикладан начин -  у сарадњи са Издавачком кућом „Одисеја“, одржана је књижевно – интерактивна радионица за ученике трећег разреда (3/5). Наша гошћа, списатељица,  Ана Драговић...